Pasta bolognese

Har du noen gang laget hjemmelaget pasta bolognese? Borilla på glass, sier du. Her skal jeg vise deg hvordan du lager den fra bunnen av. Og denne basen kan også brukes i hjemmelaget lasagne.

Ingredienser: 2 pers

400 g kjøttdeig
160 g pasta
1 gulrot
1/2 løk
3 hvitløksfedd
2 ss tomatpure 
1.5 dl rødvin
3 ss worcestersauce 
1 boks hakkede tomater
1 dl fløte 
2 ss oregano, salt og pepper

Slik gjør du:

Gjør alle ingredienser klart og kok opp vann.
Rasp gulrot, løk og hvitløk og stek det i en panne med olivenolje. Ha i pasta i det kokende vannet samtidig. Det du har i pannen skal ikke brunes men sveites (altså ikke svi det).




 
Dra gulrotblandningen ut i sidene av pannen og ha i kjøttdeig. Stek kjøttdeigen til den er halveis ferdig og dra den også ut til siden som vist på bildet.Stek tomatpureen i midten av panne i 1 min så du ikke får for mye metallsmak i retten.

Tilsett oregano og rør alt sammen.






Så heller du i worcestersauce og rødvin i kjøttdeigen. La dette koke inn i kjøtteigen i 2 min

Tilsett til slutt hakkede tomater og fløte. La dette putre i 5 min så smakene blander seg giodt. 
Smak til med salt og pepper.






Ha pastaen i kjøttdeigsausen og rør den inn.

Serveres med basillikum og revet parmesan

Bon appetit!

Kommentarer